Breaking News

xc

Ο Μπάιντεν κερδίζει την αναμέτρηση της Γεωργίας

Η νίκη του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γεωργία επιβεβαιώθηκε από μια επανάληψη, καθώς οι νομικές προσπάθειες των συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ για να αμφισβητήσουν την ήττα του απορρίφθηκαν σε τρία κράτη.

Ο Δημοκρατικός νίκησε τον Ρεπουμπλικανικό αντίπαλό του στη Γεωργία με 12.284 ψήφους, σύμφωνα με τον έλεγχο που απαιτείται από τον κρατικό νόμο.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ήταν σίγουρος ότι ο κ. Τραμπ ήξερε ότι δεν πρόκειται να κερδίσει και είχε δείξει “απίστευτη ανευθυνότητα”.

Ο Δημοκρατικός πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πατρίδα της Melania Trump ελπίζει ότι η φήμη του θα διαρκέσει
Το περιθώριο νίκης του κ. Μπάιντεν στη δημόσια ψηφοφορία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια. Η νίκη του στο σύστημα του Electoral College των ΗΠΑ, το οποίο καθορίζει ποιος θα γίνει πρόεδρος, προβλέπεται να είναι 306 έως 232.

Τι συνέβη στη Γεωργία;
Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, δήλωσε ότι ο έλεγχος των ψηφοφοριών με το χέρι δεν άλλαξε τη νίκη του κ. Μπάιντεν στο κράτος.

“Ο ιστορικός πρώτος έλεγχος της πολιτείας της Γεωργίας επιβεβαίωσε ότι το νέο ασφαλές σύστημα ψηφοφορίας με έντυπο χαρτί της πολιτείας μετρήθηκε με ακρίβεια και ανέφερε αποτελέσματα”, ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Raffensberger, Ρεπουμπλικανός.

media caption Πώς άλλοι κατεστημένοι εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο μετά την ήττα τους
“Αυτό αποτελεί πίστωση για τη σκληρή δουλειά των αξιωματούχων μας για τις κομητείες και τις τοπικές εκλογές που κινήθηκαν γρήγορα για να αναλάβουν και να ολοκληρώσουν ένα τόσο σημαντικό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρίθμηση διαπίστωσε ότι το ποσοστό σφάλματος δεν ήταν μεγαλύτερο από 0,73% σε οποιοδήποτε νομό και το περιθώριο νίκης του κ. Μπάιντεν έναντι του κ. Τραμπ παρέμεινε κάτω από 0,5%. Τα αποτελέσματα θα πιστοποιηθούν την Παρασκευή.

Η ανώτερη νομική σύμβουλος της εκστρατείας Trump, Τζένα Έλις, δήλωσε ότι ο έλεγχος είχε περάσει «ακριβώς όπως περιμέναμε», επειδή, είπε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, το κράτος είχε καταλογίσει παράνομα ψηφοδέλτια.

media captionBBC Reality Check αναλύει το λογαριασμό για τις πιο ακριβές εκλογές στον κόσμο
Ωστόσο, ο Gabriel Sterling, ένας Ρεπουμπλικανός που είναι διευθυντής εφαρμογής του συστήματος ψηφοφορίας της Γεωργίας, δήλωσε στο CNN την Πέμπτη: “Ένα από τα μεγάλα παράπονα είναι ότι αυτά τα μηχανήματα κάλεσαν κατά κάποιο τρόπο ψήφους ή άλλαξαν ψήφους ή έκαναν πράγματα. Δεν το έκαναν, τουλάχιστον όχι στη Γεωργία. Το αποδείξαμε. ”

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου αυτή την εβδομάδα, βρέθηκαν σχεδόν 6.000 ψευδείς ψήφοι – που αντισταθμίζουν ελαφρώς το προβάδισμα του κ. Biden – αλλά ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους και όχι απάτης, είπε ο κ. Sterling

Αξιωματούχοι στην κομητεία Floyd έχουν απολύσει τον διευθυντή εκλογών τους για το θέμα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Τι είπε ο κ. Μπάιντεν;
Μιλούσε μετά από μια εικονική συνάντηση με κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατών και των Ρεπουμπλικανών, για την κρίση του κοροναϊού.

Ερωτηθείς για την έλλειψη παραχώρησης του κ. Τραμπ, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ο πρόεδρος στέλνει “απίστευτα επιζήμια μηνύματα … στον υπόλοιπο κόσμο για το πώς λειτουργεί η δημοκρατία” και ότι θα τον θυμόταν “ως ένας από τους πιο ανεύθυνους προέδρους στην Αμερική. ιστορία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *