Breaking News

Μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο μετρό της Ναβάλν που συμπαθούν το Μόσχα

Η ανεξάρτητη ένωση του μετρό στη Μόσχα έχει καταγγελθεί τις τελευταίες ημέρες μια έξαρση μαρασμού απολύσεων δεκάδων εργαζομένων χωρίς προφανή λόγο ή κίνητρο. Οι απολύσεις έχουν ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και έχουν επηρεάσει όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, από μηχανικούς μέχρι επαγρύπνηση.

Εκείνοι που επηρεάζονται θεωρούν ότι το μέτρο συνιστά αντίποινα επειδή εξέφρασε τη συμπάθειά του προς το κίνημα της αντιπολίτευσης Alekséi Navalni ή ότι έδειξε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τις εκκλήσεις του φυλακισμένου μπλόγκερ.

“Σε όλες τις περιπτώσεις, η διαδικασία ήταν η ίδια: κλήθηκαν από το αφεντικό τους και ενημερώθηκαν για την καταγγελία της σύμβασής τους με αμοιβαία συμφωνία. Εκείνοι που δεν το αποδέχτηκαν απολύθηκαν για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία”, εξηγεί. μέσω τηλεφώνου Νικολάι Γκόστιφ, πρόεδρος της συνδικαλιστικής επιτροπής. Αν και η οργάνωσή του δεν τολμά να δώσει έναν ακριβή αριθμό θυμάτων, μέσα όπως το TV Dozhd έχουν διαβεβαιώσει ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να πλησιάζει τα διακόσια.

«Είναι μια διαδικασία που δεν σέβεται το νόμο · οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν, εκβιάζονται · ορισμένοι υπάλληλοι που ήταν σε άδεια ή σε διακοπές έχουν ακούσει τα νέα μέσω Διαδικτύου», συνεχίζει. .

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του συνδικάτου, η πλειοψηφία εκείνων που αντιστάθηκαν στην απόλυση είναι “μηχανολόγοι”, ενώ πολλοί από τους “αχθοφόρους, φρουρούς κυλιόμενων σκαλών, ηλεκτρολόγους ή μηχανολόγους εκπαιδευτές” Οι απελαθέντες έχουν αποδεχτεί επιτέλους τη συμφωνημένη λύση της σύμβασης.

Παρόλο που υπήρχε η ελπίδα ότι η διάδοση των ειδήσεων από τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης θα κατέληγε να σταματήσει τις απολύσεις, συνέχισαν να συμβαίνουν: «Σήμερα υπήρξαν περιπτώσεις», διαβεβαιώνει ο Γκόστιφ.

Απαιτήσεις καναλιού
Η ένωση διοχετεύει όλες τις απαιτήσεις στα αρμόδια όργανα του κράτους. Σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ο εργαζόμενος δεν έχει ακόμη λάβει το ιστορικό απασχόλησης, ο οργανισμός θα υποβάλει ένσταση στην εισαγγελία.

Η ηγεσία των συνδικάτων σκοπεύει να οργανώσει εκδηλώσεις και να καλέσει συνελεύσεις για να κάνει θόρυβο και να δημοσιοποιήσει τις διαμαρτυρίες τους, αν και προς το παρόν αποκλείουν να καλέσουν μια διακοπή εργασίας. “Στη Ρωσία, η απεργία είναι η τελευταία λύση”, καταλήγει ο ηγέτης της ένωσης.

Η καταστολή στις κρατικές επιχειρήσεις μη κυβερνητικών συμπαθητικών εργαζομένων έχει προηγούμενο αυτό το καλοκαίρι στη Λευκορωσία. Μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, που χαρακτηρίστηκαν ως «δόλιες» από την αντιπολίτευση, πολλοί από τους εργαζόμενους που απεργήθηκαν σε αλληλεγγύη προς την αντιπολίτευση απολύθηκαν για παρόμοιους λόγους με αδικαιολόγητες απουσίες από την εργασία.

Παραδόξως, το ίδιο το κίνημα του Ναβάλνι θα μπορούσε να διευκολύνει κατά λάθος τον εντοπισμό των οπαδών του. Η ηγεσία στην εξορία, με επικεφαλής τον Leónid Volkov, ιδρύθηκε στα τέλη του χειμώνα, υπό τον τίτλο «Ελευθερία για τη Ναβάλη», ένα μητρώο πολιτών που επιθυμούν να παρευρεθούν στην τελευταία διαδήλωση της αντιπολίτευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά στις 21 Απριλίου.

Ο ενάγων έπρεπε να καθορίσει μια διεύθυνση email κατά την εγγραφή. Ο εν λόγω ιστότοπος παραβιάστηκε και κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν της διαμαρτυρίας, ορισμένοι καταχωρίζοντες έλαβαν απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθύνθηκαν στο email που είχαν εισαγάγει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *