Breaking News

Δεκάδες συλλήψεις μοιάζουν περισσότερο με καθαρισμό από την επιβολή του νόμου

Οι επικριτές του Νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας (NSL) που επέβαλε το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ έχουν χαρακτηρίσει τις δυνάμεις του ως σαρωτικές – και σήμερα οι αρχές σάρωσαν.

Πάνω από 50 φιλοδημοκρατικοί αριθμοί συνελήφθησαν βάσει του νόμου.

Είναι το μεγαλύτερο, πιο υψηλό προφίλ, η πιο σημαντική καταστολή από την έναρξη ισχύος του NSL τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Κρατήθηκαν πολλές ακτιβιστές, δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην νομοθέτες Όλοι πιθανώς αντιμετωπίζουν ζωή στη φυλακή.

Υποστηρικτές υπέρ της δημοκρατίας διαμαρτύρονται για να ζητήσουν την απελευθέρωση 12 ακτιβιστών του Χονγκ Κονγκ που συνελήφθησαν καθώς φέρεται να πήγαν στην Ταϊβάν για πολιτικό άσυλο και πολίτη δημοσιογράφο Ζανγκ Ζαν έξω

Υποστηρικτές υπέρ της δημοκρατίας διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση 12 ακτιβιστών του Χονγκ Κονγκ. Για όσους ανησυχούν για την επιδείνωση των ελευθεριών του Χονγκ Κονγκ, θα μοιάζει λιγότερο με μια δράση επιβολής του νόμου από μια εξαφάνιση.

Αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που συνελήφθησαν κατηγορήθηκαν για «ανατροπή της κρατικής εξουσίας».

Ο Τραμπ απαγορεύει συναλλαγές με οκτώ κινεζικές εφαρμογές πληρωμών. Jack Ma: Ο ταραγμένος τεχνολογικός μεγιστάνας της Κίνας «βάζει χαμηλά» μετά από σύγκρουση με το Πεκίνο.

Τζίμι Λάι: Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ και ο υπερασπιστής της δημοκρατίας επιστρέφουν στη φυλακή μετά την ανάκληση της εγγύησης

Η φερόμενη παράβαση τους ήταν να πραγματοποιήσουν ανεπίσημες προκριματικές εκλογές τον Ιούλιο πριν από τις εκλογές στο Νομοθετικό Συμβούλιο, το κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ – οι εκλογές από τότε αναβλήθηκαν Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες συμμετείχαν με κάποιον τρόπο στις πρωτοβάθμιες.

Οι υπέρ-δημοκράτες είχαν ως στόχο να κερδίσουν 35 έδρες, πλειοψηφία στο 70 ισχυρό LegCo.

Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ προειδοποίησε ότι η κατοχή των πρωταρχικών θα μπορούσε να αποτελεί πράξη ανατροπής.

Ήταν σίγουρα ένας νέος ορισμός της ανατροπής της κρατικής εξουσίας: στοχεύοντας να κερδίσει έδρες σε εκλογές.

Ορισμένοι υποψήφιοι είχαν ορκιστεί, εάν κέρδισαν την πλειοψηφία, να μπλοκάρουν κυβερνητικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου του βέτο του προϋπολογισμού.

Οι περισσότεροι στη Δύση θα υποθέσουν ότι αυτό είναι ακριβώς το έργο μιας πολιτικής αντιπολίτευσης. Και νομικοί μελετητές στο Χονγκ Κονγκ υποστήριξαν ότι αυτά τα δικαιώματα κατοχυρώνονται στο μίνι σύνταγμα του Χονγκ Κονγκ, τον βασικό νόμο.

Αλλά η ανατροπή γίνεται ευρέως κάτω από το NSL. Όποιος “παρεμβαίνει σοβαρά, διαταράσσει ή υπονομεύει την εκτέλεση καθηκόντων και λειτουργιών σύμφωνα με το νόμο από το σώμα της κεντρικής εξουσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ή από το σώμα εξουσίας της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ” μπορεί να κριθεί ένοχος .

Εάν αυτή είναι η βάση για τις σημερινές συλλήψεις, η διαταραχή της απόδοσης της κυβέρνησης περιλαμβάνει προφανώς την αντιπολίτευση να την καταψηφίσει. Ούτε καν: αυτό περιλαμβάνει πολιτικούς υποψηφίους, που δεν έχουν ακόμη εκλεγεί ή ακόμη και σίγουροι ότι θα εκλεγούν, λέγοντας ότι ενδέχεται να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

Οι συλλήψεις είναι η αρχή της διαδικασίας. Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν ποιος θα χρεώσουν και στη συνέχεια εναπόκειται στα δικαστήρια.

Οι συλληφθέντες μπορεί να έχουν κάποια ελπίδα εκεί. Τα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ έχουν απορρίψει πολλές από τις κατηγορίες που ασκούνται εναντίον διαδηλωτών βάσει παλαιότερων νόμων και η απερχόμενη επικεφαλής δικαιοσύνη του Χονγκ Κονγκ – ο ανώτερος δικαστής της επικράτειας – επιβεβαίωσε τη δέσμευση για το κράτος δικαίου.

Μπορεί όμως να μην είναι αρκετό. Εκείνοι που χρεώνονται βάσει της NSL μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν δίκη στην ηπειρωτική Κίνα. Και το Γραφείο Υποθέσεων Χονγκ Κονγκ και Μακάο της Κίνας έχει διακηρύξει δυνατά την ανάγκη «δικαστικής μεταρρύθμισης» στο ίδιο το Χονγκ Κονγκ.

Αξιωματούχοι του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος περιέγραψαν το NSL ως «σπαθί». Αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με ένα σφυρί. Αυτό είναι το τελευταίο, βαρύτερο χτύπημά του. Είναι απίθανο να είναι το τελευταίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *